Kompisnätet

Kompisnätet är ett sätt att träffas, prata svenska och lära känna nya människor som du kan bli kompis eller språkvän med. Kompisnätet vänder sig till dig som är ny i Sverige och till dig som är etablerad svensk.

Kompisnätet drivs av Volontärcenter inom Helsingborgs stad.  Vi träffas ungefär en gång i månaden och fikar eller gör aktiviteter tillsammans. Vi pratar, har roligt och lär känna varandra och varandras kulturer. Tanken är att du ska få möjlighet att hitta vänner som du även kan träffa utanför Kompisnätet.

Träffarna med Kompisnätet är gratis. Du får en inbjudan till varje träff och anmäler dig till de träffar du vill delta i.

Anmäl dig som volontär

För att gå med i Kompisnätet ska du anmäla dig som volontär inom Helsingborgs stad. Som volontär gör man en insats för andra människor utan att få betalt för det. Belöningen är uppdraget i sig med de upplevelser, erfarenheter och kontakter det ger.

Du anmäler genom att fylla i ett formulär på sidan helsingborg.se/volontarcenter. Fyll i dina kontaktuppgifter och välj Kompisnätet under intresseområden. När du har anmält dig kallar vi dig till ett möte på Volontärcenter för att berätta om Kompisnätet och Volontärcenter.

Som volontär kan du även prova på andra uppdrag. På helsingborg.se/volontarcenter hittar du alla aktuella uppdrag.

Om du har några frågor

Vänd dig till oss på Helsingborg kontaktcenter på 042-10 50 00 eller kontaktcenter@helsingborg.se.