Volontärcenter

Om du vill göra en frivillig insats och bli volontär är du välkommen till volontärcenter. Vi förmedlar kontakt mellan dig som vill engagera dig ideellt och de volontäruppdrag som finns inom Helsingborg stads verksamheter. 

Volontärarbete innebär att göra en insats för andra människor utan att få betalt för det. Vi på volontärcenter samordnar dig som volontär med ett uppdrag.

Kontakta oss om du har frågor, idéer eller vill engagera dig. Mejla till kontaktcenter@helsingborg.se eller ring 042-10 50 00 och fråga efter volontärcenter. Vi finns på Helsingborg kontaktcenter på Stortorget 17 (se på karta).

Listan över våra aktuella volontärsuppdrag, ”Mina sidor” och anmälningsformuläret är tillfälligt stängda. På tisdag 9 maj kan du börja använda våra digitala tjänster igen.

Insatser för flyktingar

Som volontär kan du också göra en viktig skillnad i den aktuella flyktingsituationen. Helsingborgs stad anordnar bland annat språkkaféer och läxhjälp för nyanlända flyktingar och driver även kompisnätet som syftar till att öka integrationen.Vi har även ett mentorskapsprojekt där du kan vara en viktig social länk för flyktingbarn.

För att bli volontär i ett uppdrag för ensamkommande flyktingbarn måste du överlämna ett utdrag ur polisens belastningsregister i ett oöppnat kuvert. Du ansöker om utdrag ur belastningsregistret på polisen.se

Vill du vara med? Hör av dig till Helsingborg kontaktcenter där volontärcenter finns.