Dynamis familjebehandling

Dynamis är en verksamhet som riktar sig till dig som har barn mellan 0-20 år och som bor i Helsingborg. Här kan du få råd och stöd i din roll som förälder.

På Dynamis får du hjälp med att bryta onda cirklar, prata om hur du vill ha det i framtiden och träna på att hantera situationer i vardagen.

Målen för Dynamis arbete är att:

  • stärka föräldrar i sitt föräldraskap
  • arbeta för att ge hopp och utveckla självförtroende
  • verka för att frigöra och utveckla familjers egna resurser
  • arbetet ska präglas av respekt för människors självbestämmande och integritet.

Besöken hos oss är gratis, vi för inga journaler och registrerar ingen. Vi har tystnadsplikt – men också anmälningsplikt om ditt barn blir utsatt för misshandel eller övergrepp.

Så här jobbar vi på Dynamis

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar på Dynamis. Du kan själv ta kontakt med oss för att komma på besök eller för att få mer information.

Du kan också ladda ned vår broschyr i pdf-format. Den finns på följande språk:

Lyssna på broschyren på svenska

Lyssna på broschyren på arabiska

Lyssna på broschyren på engelska

Lyssna på broschyren på serbokratiska

Lyssna på broschyren på tyska

Vad betyder egentligen Dynamis?

Dynamis är grekiska och betyder ungefär ”att se sin potential”, vilket innebär en inneboende och ännu oförverkligad möjlighet. Dynamis betyder också kraft och förmåga. Varför har vi valt det namnet, undrar många. Så här förklarade en förälder för sitt barn när de besökte oss:

”Det är som en dynamo, som man har på cykeln. Man använder den när det blir mörkt, så att man får ljus och ser vägen framför sig. Det krävs lite extra kraft och man får trampa själv, men man slipper köra av vägen eller fara vilse. Och så kommer man snabbare fram dit man ska.”