Sexuella övergrepp

Alla sexuella handlingar som görs mot någon, inför någon eller som någon får någon annan att göra mot sin vilja, är sexuella övergrepp.

Du kan få hjälp och stöd om du har upplevt sexuella övergrepp eller känner någon som du är orolig för.

Socialförvaltningens mottagning >>

Du kan alltid kontakta socialförvaltningens mottagning om du eller någon i din närhet behöver hjälp. Om du vill berätta om någon annan kan du vara anonym.

Ungdomsmottagningen >>

Ungdomsmottagningen vänder sig till dig som är 12-23 år. Hit kan du vända dig om du behöver råd, stöd eller någon att tala med. Besöken kostar inget och de som jobbar på ungdomsmottagningen har tystnadsplikt.

Blå Kamelen – stöd till tonåringar >>

På Blå Kamelen kan du som är ungdom får stöd och hjälp om du har små eller stora bekymmer. Det är kostnadsfritt och de som jobbar på Blå Kamelen har tystnadsplikt.

Barnahuset, hjälp till utsatta barn >>

Barnahuset finns till för barn och ungdomar som misstänks ha utsatts för misshandel eller sexuella övergrepp. Här jobbar socialtjänst tillsammans med läkare, polis och barn- och ungdomspsykiatrin (Bup). Hos Barnahuset kan utsatta barn, ungdomar och anhöriga få samtalsstöd och hjälp i rättsprocessen.

Dynamis – stöd till föräldrar och familjer >>

Här kan ni som är föräldrar/familj få stöd och vägledning i hur ni hanterar små och stora bekymmer i vardagen. Även du som är ung vuxen 18-25 år kan vända dig till oss.

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) >>

Hos BUP kan du som är under 18 år få hjälp med kriser och problem. BUP arbetar i team med läkare, behandlingsassistenter, psykologer och kuratorer.