Riskbruk och missbruk

De flesta vet att det innebär olika risker att använda droger, men i början tänker nog ingen på sig själv som missbrukare eller att man ska bli beroende. Om du är orolig för dig själv eller för någon annan finns det flera ställen du kan kontakta för råd och hjälp. 

Du kan alltid vända dig till din mentor eller till rektorn på din skola. Du kan också kontakta skolsköterskan eller kuratorn.

Elevhälsan >>

Det finns olika stödpersoner du kan vända dig till på din skola. Det kan till exempel vara kurator, sjuksköterska, psykolog eller specialpedagog.

Maria Nordväst  mottagning för unga med riskbruk eller missbruk >>

För dig upp till 25 år. Du kan ta med dig dina föräldrar om du vill. Det kostar ingenting att komma hit. Telefon: 042-406 30 80

Socialförvaltningens mottagning >>

Om du är orolig för sig själv eller någon annan kan du kontakta socialförvaltningens mottagning. Där kan du få råd och hjälp. Du kan också vara anonym om du berättar om någon annan.

Blå Kamelen – stöd till tonåringar >>

På Blå Kamelen kan du som är ungdom prata om små och stora bekymmer. Alla besök är kostnadsfria och de som arbetar på Blå Kamelen har tystnadsplikt.
På Blå Kamelen kan också tonårsföräldrar få stöd och rådgivning.

Dynamis – stöd till föräldrar och familjer >>

Om du är förälder och behöver stöd i ditt föräldraskap kan du kontakta Dynamis. De ger råd och vägledning i hur du hanterar olika situationer i vardagen.

Familjehuset – stödgrupper till barn och unga >>

I en stödgrupp får du hjälp att förstå vad du varit med om och prata med jämnåriga som delar liknande erfarenheter. Stödgrupper finns för barn och unga mellan 7-18 år.