Frågelådan

Ibland kan man undra över något men man vågar inte fråga någon. Eller så kan det kännas obekvämt att ta kontakt med någon. Det är därför som frågelådan finns.

I frågelådan kan du ställa dina frågor och samtidigt vara anonym – ingen vet vem du är så länge du själv inte skriver och berättar det för oss. Du kan också läsa svaren på frågor som andra har ställt. Vi som svarar på dina frågor jobbar på socialförvaltningens mottagning. Det är vi som först kommer i kontakt med de människor som söker sig till socialförvaltningen. Vi kommer att göra vårt bästa för att du ska få svar.

Klicka här för att komma direkt till frågelådan.

När läser och besvarar vi ditt brev?

Vårt mål är att besvara inkomna frågor så fort som möjligt. Det innebär att vi minst en gång per vecka läser alla inkomna brev och därefter kan det ta ytterligare en vecka att skriva och ge dig ett svar. Vid akuta ärenden, ring mottagningen på telefon: 042-10 64 56.

Vad besvarar vi?

Tyvärr kan vi inte besvara frågor om ekonomi. Då ber vi dig istället att gå till sidan om försörjningsstöd.

Om du inte har fått svar…

Om ditt brev inte blir besvarat inom två veckor kan du mejla personligt genom att skriva din e-postadress på frågesidan, ringa på telefon 042-10 64 56 eller besöka oss på Bredgatan 17 i Helsingborg.

Hur besvarar vi ditt brev?

Vi besvarar breven genom att visa dem på sidan Frågor och svar. Ibland behöver vi korta ner ditt brev, eller redigera bort uppgifter som skulle kunna gå att härleda till en viss person. Men din signatur visar vilket brev som är ditt.

Kan vi få reda på vem du är?

Nej, vi kan inte se din mejladress. Så länge du inte själv talar om vem du är eller var du bor så vet vi inget annat än det du skriver.

Varför behöver vi veta din ålder och kön?

Ålder och kön har bara betydelse utifrån vårt sätt att besvara breven. Att vi får möjlighet att på ett enkelt och tydligt sätt svara om det till exempel är ett barn som frågar.