En bra plats – anhörigstöd på nätet

"En bra plats" är en e-tjänst om anhörigstöd som Helsingborgs stad har anslutit sig till. Detta är ett komplement till stadens övriga anhörigstöd. Här får du tips, råd och information och kan prata med andra anhöriga i liknande situation direkt på webben.

Stödjer du en familjemedlem eller vän, gammal eller ung, som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller missbruk behöver stöd? För att klara av att hjälpa andra behöver man ibland själv få stöd. För dig som vill ha kontakt med andra anhöriga via nätet finns ”En bra plats” som är en samlingsplats för information, råd och stöd till anhöriga.

”En bra plats” erbjuder lättillgänglig information, forskning och fakta, både i text och i korta filmer. Här kan du möta andra anhöriga i hela landet med liknande situation som din. Du är anonym för dem du samtalar med, endast den kontaktperson som lagt in dina uppgifter vet vem du är.

”En bra plats” består av anhöriga i åldrarna 16-94 år med närstående som är spridda över 160 diagnoser. Det är kostnadsfritt för dig som anhörig och tillgängligt dygnet runt. Du som anhörig kan registrera dig genom tre enkla steg.

Läs mer och lämna intresseanmälan här