Så hjälper du ensamkommande flyktingbarn

Den senaste tiden har antalet barn som kommer till Sverige utan sina föräldrar ökat. En del av barnen kommer till Helsingborg och det är många privatpersoner som undrar hur de kan hjälpa till. 

Volontärinsatser

Som volontär kan du göra en viktig skillnad i den aktuella flyktingsituationen. Helsingborgs stad anordnar bland annat språkkaféer och läxhjälp för nyanlända flyktingar och driver även kompisnätet som syftar till att öka integrationen. Vi har även ett mentorskapsprojekt där du kan vara en viktig social länk för flyktingbarn. För mer information om detta, kontakta Volontärcenter, som sitter på Kontaktcenter, Stortorget 17, telefon: 042-10 50 00.

Just nu samlar vi också in kläder och förnödenheter till barnen som tillfälligt bor i Norrehedshallen. Mer information om insamlingen finns på facebook.com/volontarcenter.

Familjehem

Just nu är det många som är intresserade av att bli familjehem åt ensamkommande flyktingbarn, vilket är välkommet och behövligt! Våra rekryterare jobbar så fort de kan och kontaktar er som har lämnat intresseanmälan så fort de hinner, men det kan ta några dagar.
Innan du kontaktar oss kan du läsa igenom några vanliga frågor och svar om vad det innebär att vara familjehem till ensamkommande flyktingbarn här.

Vill du göra en långsiktig insats för ett eller flera barn kan du bli familjehem, god man eller särskilt förordnad vårdnadshavare.