Nu kan du ansöka om mobilt trygghetslarm

Den som bor i Helsingborg och har behov av att ha ett larm som fungerar i närmiljön utanför bostaden kan nu ansöka om ett mobilt trygghetslarm.

Ett mobilt trygghetslarm fungerar som ett vanligt trygghetslarm. Du trycker på larmet och det går en signal till en larmcentral. Larmet har en mikrofon och högtalare som gör att du och larmcentralen kan tala med varandra. Ett mobilt trygghetslarm fungerar utanför din bostad i din närmiljö, till exempel i en gemensam tvättstuga, ett soprum, ute på gården, i en närbutik eller i en trädgård. Det är hem­tjänstgruppen i ditt område som kommer och hjälper dig.

Mobilt trygghetslarm som komplement

Ett mobilt trygghetslarm ersätter inte det stationära trygghetslarmet som finns i hemmet utan är ett komplement som används under vistelse utanför bostaden Det mobila trygghetslarmets batteri behöver laddas mellan utevistelserna. Under laddningen fungerar inte larmet och då måste det finnas ett vanligt trygghetslarm.

Så ansöker du om ett mobilt trygghetslarm

Du ansöker om ett mobilt trygghetslarm hos en biståndshandläggare som sedan gör en utredning av dina behov och sedan utifrån den utredningen fattar ett beslut.

Pris

Avgiften för det mobila trygghetslarmet är 230 kronor per månad.

Kontakt

Kontakta Helsingborg kontaktcenter på tel. 042-10 50 00 för ytterligare information.