Kartor över Helsingborg

Här finns webbaserade kartor som visar allt från fastighetsgränser och statistikområden till bilder från flydda tider och offentlig konst.

Helsingborgs stadsatlas

På Helsingborgs stadsatlas hittar du nästan allt kommunalt på en karta. Här kan du välja att se till exempel fastighetsgränser, statistikområden, bevarandeprogram, pågående och gällande detaljplaner, skolor, fritidsgårdar, bad- och idrottsanläggningar, cykelpumpar, parkeringsplatser, fria surfzoner, smileygodkända caféer och restauranger och schyssta butiker. Gå direkt till Helsingborgs stadsatlas.

Bullerkartläggning

Den här kartan visar resultatet av den kartläggning Helsingborgs stad genomfört av bullernivåer från vägtrafik och tågtrafik inom staden. Gå direkt till kartan som visar bullerkartläggningen.

Detaljplaner

På den här kartan kan du klicka dig fram till den detaljplan som gäller för ett visst område i Helsingborg. De visas som gröna fält. Zooma in till det område du är intresserad av och klicka på det. Via rutan du får upp kan du klicka dig vidare till respektive detaljplans plankarta och dokument. I kartan ser du också vilka pågående detaljplaneärenden stadsbyggnadsförvaltningen arbetar med. Gå direkt till kartan med Detaljplaner.

Offentlig konst

Ta en promenad i Helsingborg och njut av den offentliga konsten! Den här kartan ger dig information om var konsten finns och berättar mer om varje konstverk. På den här kartan kan du snabbt och lätt hitta till Helsingborgs kulturinstitutioner och museer. I kulturkartan har vi markerat stadens olika bibliotek, museer, teatrar och biografer. Gå direkt till kartan över offentlig konst.

Parkeringsplatser

På vår parkeringskarta hittar du kommunala och en del privata parkeringar. Den visar hur mycket de kommunala parkeringarna kostar per timme och hur länge du får stå där. Den visar också långtids- och motorcykelparkeringar. Gå direkt till Parkeringskartan.

Planeringskarta

I planeringskartan kan du fördjupa dig i översiktsplaner, naturreservat, bevarandeprogram, detaljplaner och annan geografisk information som ligger till grund för hur våra samhällen utvecklas. Du kan antingen se informationen på en karta eller läsa handlingarna. I kartan kan du välja flygfoto, söka på adress eller ortsnamn och zooma in och ut. Med hjälp av Med hjälp av lagerlistan kan du skapa en karta helt efter dina behov. Gå direkt till Planeringskartan.

På spaning efter flydda tider

På den här kartan presenterar vi ett axplock av bilder från Stortorget med omnejd mellan cirka 1870-1960. Bilderna kommer ur Kulturmagasinet/Helsingborgs muséers samlingar. Gå direkt till kartan På spaning efter flydda tider.